Yüksekokulumuz

Günümüzde hızla gelişen ve değişen dünyamızda; Bireylerin üniversitelerden yeterli ve kaliteli mesleki eğitimi almış ve beraberinde güçlü bir sosyal kimlik kazanmış olarak mezun olmaları gelecekte tercih edilmelerinde kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Çukurova Üniversitesi gerek kaliteli akademik kadrosu ve eğitim altyapısı ile gerekse sunduğu sosyal ve kültürel imkânlarıyla bunu sağlayabilecek birikim ve deneyime sahip ülkemizdeki köklü üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Üniversitemizin yerleşkesinin kurulu bulunduğu alanın büyüklüğüne, eşsiz doğa güzelliği ve Akdeniz iklimiyle ilimiz halkının sıcaklığı da eklenince Çukurova Üniversitesi ülkemizdeki en güzel üniversite kampüslerinden biri olmuştur. Biz Çukurova Üniversitesi olarak geleceğimizin güvencesi olan siz gençlerimizi bu güzel üniversitede kaliteli ve yeterli eğitime davet ediyoruz. Kozan Meslek Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesine bağlı olarak açılmış ve 1993-1994 yılında eğitim ve öğretimine başlamıştır. Geçici olarak yüksekokula tahsis edilen binada eğitim-öğretimine devam etmiş, 2000-2001 eğitim öğretim döneminde, toplam 7500 m2 kapalı alana sahip olan kendi binasına taşınmıştır. Yüksekokula ait olan bu binada eğitim öğretimin düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi için her türlü olanak sağlanmıştır. Bugün ana binasında eğitimini sürdüren yüksekokulda, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Bilgisayar Programcılığı, Yerel Yönetimler, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,  Bahçe Tarımı, Bankacılık ve Sigortacılık olmak üzere altı programda iki yıllık önlisans eğitimi verilmektedir.

Yüksekokulumuzda alt yapı çalışmaları da kampüs alanı içerisinde hızlı bir şekilde tamamlanmış bulunmaktadır. Bu anlamda yüksekokulumuzda, öğretim elamanlarımıza ait 14 adet büro, 13 adet idari hizmetlerin yürütüldüğü bürolar, 14 adet derslik, 4 adet laboratuvar (2 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Robotik Kodlama Laboratuvarı ve  1 adet Bahçe Tarımı Uygulama Laboratuvarı), kütüphane, 250 kişilik konferans salonu, yemekhane, öğrenci kantini, çeşitli spor tesisleri (futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile masa tenisi salonu) gibi öğrencilerimize hizmet verecek birimler oluşturulmuştur. Yüksekokul kampüsü şehre çok yakın olduğu için şehir merkezine ulaşım sorunu da bulunmamaktadır.